Gezondheid

Hoe vind je een goede coach?

Met behulp van een goede coach kan jij je carrière weer op de rails krijgen of hij/zij kan je helpen met eventuele persoonlijke belemmeringen. Alleen is het vinden van zo’n goede coach vaak lastiger dan het lijkt door het overweldigende aanbod. Benieuwd hoe je dit het beste kan aanpakken? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?

Allereerst is het belangrijk om in kaart te brengen waar jij behoefte aan hebt. Wil jij je vaardigheden gaan uitdiepen om zo te kunnen groeien binnen je bedrijf of wil je juist een overstap maken naar een andere sector? Misschien heb je juist wel te maken met stress, of erger, een burn-out. Zo kan een coach Wageningen jou bijvoorbeeld helpen om meer inzicht in jouw patronen te krijgen en de manier waarop jij contact hebt met je omgeving.  

Voor al deze verschillende facetten en thema’s in je leven is er een coach te vinden. Daarom is het dus belangrijk om vooraf helder te hebben wat je precies zoekt. Is dat een personal coach, businesscoach, lifecoach of een ander soort coach? Wanneer je dit helder hebt kan je gerichter gaan zoeken.

Kosten

Nu je weet naar wat voor coach jij op zoek bent, is het ook goed om vooraf te bepalen hoeveel jij wilt betalen voor een coach. De uurtarieven lopen namelijk uiteen van 70 tot wel 250 euro. Daarnaast heb je ook coaches die pakketten aanbieden van meerdere sessies of die een geheel traject aanbieden.

De kosten die jij maakt hangen samen met de ervaring van de coach, hoe zwaar jouw probleem is en ook met de gebruikte methode dit probleem te verhelpen. Zo heb je coaches die bijvoorbeeld uren met jou gaan wandelen in het bos. Dit kost vaak meer dan wanneer je gewoon bij de praktijk langskomt. 

Een andere optie is ook om te kijken naar een online coach. Naast dat deze makkelijker zijn voor je eigen agenda, zijn ze vaak ook een stuk goedkoper! 

Is er een klik?

Nu jij een coach hebt gevonden, is het wel belangrijk dat jij een klik hebt met hem of haar. Je moet diegene namelijk wel in de ogen kunnen kijken en de waarheid durven te zeggen. Ook is het van belang dat, wanneer jouw coach een stevige boodschap voor jou heeft, je deze kan aanvaarden en er met hem of haar over kan praten. 

Alleen wanneer het klikt en er wederzijds vertrouwen is, weet jij zeker dat je de coach voor jou hebt gevonden. De beste manier om hierachter te komen is door bijvoorbeeld één of twee proef gesprekken te voeren.

Kwalificaties checken

Tot slot is het van belang om, bij het zoeken naar een coach, goed zijn of haar kwalificaties te checken. Zoek daarom naar een coach die is ingeschreven bij een beroepsorganisatie. Een voorbeeld hiervan is de NOBCO. 

Check voorafgaande ook altijd de opleiding, het keurmerk en de ervaring van de door jou gekozen coach. Een erkende coach moet zich houden aan de beroepscode van de organisatie. Dit houdt dus ook in dat deze zich aan de regels en procedures moet houden mocht er een geschil ontstaan.

Met deze tips heb jij binnen een handomdraai de juiste coach voor jou gevonden!

Back to top button