Over het Lezersfeest

Op zaterdagavond 14 november 2015 vindt de 19e editie van het Lezersfeest plaats in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Van 20:00 tot 02:30 zijn er ruim 50 optredens op 8 podia, verspreid over de eerste vier verdiepingen van de bibliotheek.

Ieder jaar is de Centrale Bibliotheek Rotterdam op de tweede zaterdag van november voor een avond het toneel van het Lezersfeest. Al jaren is het Lezersfeest een plek waar lezer en schrijver elkaar ontmoeten en een plek waar men op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste boeken, actuele auteurs en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van leescultuur.

Het Lezersfeest weet op een laagdrempelige manier bezoekers kennis te laten maken met en te interesseren voor lezen en literatuur. Het Lezersfeest combineert succesvol inhoud (lezen, literatuur) met ontspanning (ontmoetingsplek, randprogrammering, dansen). Door een podium te bieden aan andere literaire en culturele organisaties weet het Lezersfeest een gevarieerd programma te bieden voor verschillende doelgroepen.

Vorig jaar ontving het uitverkochte ontving bijna 2.000 bezoekers die voordrachten door en interviews met o.a. Herman Koch, Hard gras, Tatiana de Rosnay, Adriaan van Dis en Inez Weski bezochten en genoten van optredens door o.a. Mike Boddé, Aimée de Jongh en Dominee Gremdaat. Het literaire programma werd afgesloten met BoekieNight. Het startschot hiervoor was een energiek en spannend optreden door Liptease, bekend van de Holland’s Got Talent finale. De Rotterdamse DJ Okkie draaide tijdens het afsluitende dansfeest verzoekjes die via Twitter, Facebook en ‘ouderwets’ met pen en papier werden ingediend. Er is tot 02.30 uur uitbundig gedanst in de hal van de bibliotheek!