Over het Lezersfeest

Dit jaar is het alweer de 20e editie van het Lezersfeest. Een jubileum dus en dat moet groots gevierd worden! Het vindt plaats op zaterdagavond 12 november 2016 in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Van 20:00 uur tot 23:00 uur zijn er ruim 50 optredens op 8 podia, verspreid over de eerste vier verdiepingen van de bibliotheek.

 

Ieder jaar is de Centrale Bibliotheek Rotterdam op de tweede zaterdag van november voor één avond het toneel van het Lezersfeest. Al jaren is het Lezersfeest een plek waar lezer en schrijver elkaar ontmoeten en een plek waar men op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste boeken, actuele auteurs en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leescultuur.

 

Het Lezersfeest weet op een laagdrempelige manier bezoekers kennis te laten maken met en te interesseren voor lezen en literatuur. Het Lezersfeest combineert succesvol inhoud (lezen, literatuur) met ontspanning (ontmoetingsplek, randprogrammering, dansen). Door een podium te bieden aan andere literaire en culturele organisaties weet het Lezersfeest een gevarieerd programma te bieden voor verschillende doelgroepen.

 

Vorig jaar werden er ruim 1.700 bezoekers ontvangen die voordrachten door en interviews met o.a. Jan Siebelink, Ernest van der Kwast, Thomas Acda en Leo Blokhuis bezochten en genoten van optredens van o.a. Lars Kepler, Arthur Japin, Ronald Giphard, Lucky Fonz III en Renate Dorrestein.

 

Het literaire programma werd afgesloten met de BoekieNight, waarbij de voetjes altijd flink van de vloer gaan. Er is tot 02.40 uur uitbundig gedanst in de centrale hal.