Over het Lezersfeest

Op zaterdag 12 november vindt van 20:00 tot 02:30 uur de 20e editie van het Lezersfeest plaats! Het belooft een extra feestelijke jubileumeditie te worden met een uitgebreid programma van oude bekenden en nieuwe literaire helden.

Ieder jaar is de Centrale Bibliotheek Rotterdam op de tweede zaterdag van november voor één avond het toneel van het Lezersfeest. Al jaren is het Lezersfeest een plek waar lezer en schrijver elkaar ontmoeten en een plek waar men op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste boeken en actuele auteurs.

Het Lezersfeest weet op een laagdrempelige manier bezoekers kennis te laten maken met en te interesseren voor lezen en literatuur. Het Lezersfeest combineert succesvol inhoud (lezen, literatuur) met ontspanning (ontmoetingsplek, randprogrammering, dansen). Door een podium te bieden aan andere literaire en culturele organisaties weet het Lezersfeest een gevarieerd programma te bieden voor verschillende doelgroepen.

In 2015 ontvingen wij ruim 1.700 bezoekers die genoten van voordrachten, optredens en interviews met o.a. Jan Siebelink, Ernest van der Kwast, Thomas Acda, Leo Blokhuis, Lars Kepler, Arthur Japin, Ronald Giphart, Lucky Fonz III en Renate Dorrestein. Het literaire programma werd afgesloten met BoekieNight, waarbij de voetjes flink van de vloer gingen.