Over het Lezersfeest

Op zaterdagavond 8 november worden de verdiepingen van Bibliotheek Rotterdam voor alweer de 18e keer omgebouwd tot festivalterrein van het Lezersfeest. De boekenkasten gaan aan de kant en grote podia komen tevoorschijn. Verwacht een uiteenlopend avondprogramma met interviews, cabaret, muziek, voordrachten, theatrale verrassingen en nog veel meer. Om middernacht start ‘Boekie Night’. Niet eerder gedanst in een bibliotheek? Dan is dit je kans! In totaal zijn er optredens van zo'n 40 auteurs en artiesten verdeeld over 6 podia. 

Ieder jaar is de Centrale Bibliotheek Rotterdam op de tweede zaterdag van november voor een avond het toneel van het Lezersfeest. Al jaren is het Lezersfeest een plek waar lezer en schrijver elkaar ontmoeten en een plek waar men op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste boeken, actuele auteurs en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van leescultuur.

Het Lezersfeest weet op een laagdrempelige manier bezoekers kennis te laten maken met en te interesseren voor lezen en literatuur. Het Lezersfeest combineert succesvol inhoud (lezen, literatuur) met ontspanning (ontmoetingsplek, randprogrammering, dansen). Door een podium te bieden aan andere literaire en culturele organisaties weet het Lezersfeest een gevarieerd programma te bieden voor verschillende doelgroepen.

 

Zaterdagavond 8 november 2014 | 20.00 - 02.30 uur